preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona
ujutro popodne
7.30-8.15 13.30-14.15
8.20-9.05 14.20-15.05
9.10-9.55 15.10-15.55
10.10-10.55 16.10-16.55
11.00-11.45 17.00-17.45
11.50-12.35 17.50-18.35
12.40-13.20 18.40-19.20
Vijesti

Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu - Erasmus+, KA 1

Gimnazija ponovno sudjeluje u Erasmusu +, najvećem programu Europske unije za obrazovanje. Program provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije - javna ustanova u sustavu Ministarstva znanosti i obrazovanja. 


Potreba za cjeloživotnim učenjem i kontinuiranim stručnim usavršavanjem nastavnog i nenastavnog osoblja Škole inicirala je planiranje projekta Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu koji je i prihvaćen kao projektni prijedlog u tzv. ključnoj aktivnosti 1 - mobilnosti u svrhu učenja za pojedince u području odgoja i obrazovanja. Ranije iskustvo iz projekata KA 1 i KA 2 u okviru programa Erasmus+ ukazalo je na važnost daljnjeg strateškog planiranja i identificiranja prioriteta u razvojnom planu Škole.

Strukturirani tečajevi, radionice, suradničko učenje s kolegama iz drugih europskih zemalja, opažanje nastave u europskim školama te drugi oblici formalnog i neformalnog učenja u organizaciji iskusnih europskih institucija omogućit će sudionicima Projekta razvijanje vještina učenja, poučavanja i rukovođenja školom. 

U projektu sudjeluju ravnateljica, pedagoginja i osam nastavnika različitih predmeta, različitog radnog iskustva kao i iskustva rada na međunarodnim projektima. Raznovrsni profil sudionika proširit će tim djelatnika naše Škole motiviranih i osposobljenih za suradnju i usavršavanje na međunarodnom planu te uvođenje europske dimenzije u školski kurikul. Iskustva, kompetencije i vještine stečene na stručnom usavršavanju u Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Finskoj i na Malti te šire razumijevanje europske prakse i politike obrazovanja rezultirat će novim tehnikama upravljanja školom, inovativnim metodama i tehnikama poučavanja u predmetnoj nastavi, modernizacijom školskog kurikula, većom digitalnom zrelošću škole, većom povezanošću formalnih i neformalnih oblika učenja i poučavanja, promoviranjem inkluzivnog školskog ozračja u kojem se njeguju tolerancija, multikulturalnost, suradnja s roditeljima i lokalnom zajednicom te aktivnije uključivanje u suvremena profesionalna i društvena kretanja.

Dijeljenje rezultata sa željenim ciljnim skupinama (učenici, roditelji, nastavnici, lokalna zajednica), podizanje svijesti o kvaliteti i mogućnostima profesionalnog usavršavanja unutar programa Erasmus+, uspostava novih partnerstava s drugim europskim institucijama i promoviranje pozitivnih životnih vrijednosti omogućit će ostvarivanje našeg glavnog cilja – Gimnazija Velika Gorica kao poželjno okružje za učenje, rad te osobni i profesionalni razvoj.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljerka Bačurin Igor Subotić   datum: 6. 6. 2018.

Državna natjecanja
LiDraNo
Marijan Tomić 3.c
Biologija
Magdalena Lacić 4.b, Ivor Babić 4.d
Geografija
Leon Brnad, 1.e
Povijest
Leon Brnad, 1.e
Vjeronauk
Marija Medarić, Lucija Medarić, Paula Sremić, Ana Marija Bradić
Informatika - Razvoj softvera
Antun Drobnjak, Dorian Farkaš, Patrik Vuković 4.d "DetectIt"

Foto i video galerije

preskoči na navigaciju