preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

 > Naslovnica
Vijesti

Osvojeno 5. mjesto! - Vjeronaučna olimpijada 2020./2021.

Autor: Nataša Čurić, Marta Lučić, 7. 6. 2021.

     Ove godine na vjeronaučno natjecanje, poznatije kao Vjeronaučna olimpijada, kako je već tradicija, prof. Nataša Čurić povela je četiri marljive učenice iz 2.D razreda u višemjesečnu borbu. Sudjelovale su  učenice Anika Debeljak, Lara Dumančić, Marija Haraminčić i Marta Lučić. Osvojile su peto mjesto u Državi!

     

    Kako je prošle godine pandemija iznenada promijenila način školovanja, ali i natjecanja, ove godine smo se svi trebali prilagoditi. Djevojke su se sastajale rjeđe, pod maskama, a pribjegle su čak online sastancima.

     Unatoč svim mjerama koje su im stajale na putu, sigurno su unijele jednako truda, znoja i neispavanih noći kao i prijašnji natjecatelji, ako ne i više. Pripreme su započele još listopadu 2020. , kada je profesorica hrabro odlučila okupiti ekipu i suprotstaviti se svim okolnostima. Ovogodišnja tema je bila opširna i prijeko potrebna u životu kršćana: Biblija. S debelom skriptom u rukama, djevojke su se bacile na posao i na Županijskom natjecanju koje je održano u matičnoj školi i osvojile prvo mjesto.

     Iduća je na redu bila nadbiskupijska razina, za samo mjesec dana. Nažalost, zbog pandemije i za tu razinu odlučeno je da će natjecateljice ovu razinu natjecanja pisati  u školi, ali i tu prepreku su prešle i prošle na državno s drugim plasmanom.

     Započeli smo iscrpne pripreme za državnu razinu natjecanja. Tada je donesena odluka da će i državna razina biti pisana u matičnim školama, bez obzira na naše želje da se održi barem u Zagrebu. Naravno, i nažalost, bez raznovrsnih igara i kvizova koji su inače također bodovani i pripadaju u onaj najuzbudljiviji dio natjecanja. Nakon stresnih tjedan dana iščekivanja rezultata  dobile su odgovor:  5. mjesto.


     Zadovoljni se prisjećamo zabavnih više od 6 mjeseci priprema provedenih u društvu dragih ljudskih bića, makar pod maskama, u ovo pandemijsko vrijeme. Nikad nećemo zaboraviti ovo zanimljivo i neobično korona-iskustvo, te nestrpljivo iščekujemo sljedeću godinu, temu i ekipu za koju ćemo svi navijati punim plućima.

 
CMS za škole logo
Gimnazija Velika Gorica / Ul. kralja S. Tomaševića 21, HR-10410 Velika Gorica / www.gimnazija-velika-gorica.skole.hr / ured@gimnazija-velika-gorica.skole.hr
preskoči na navigaciju