preskoči na sadržaj
Dramska družina

Susret Gimnazije i velikogoričkog Ogranka Matice hrvatske

U četvrtak 3. svibnja održan je Matičin četvrtak u Muzeju Turopolja. Glazbeno-scensku večer Još Horvatska ni propala dok mi živimo pripremili su učenici i profesori Gimnazije u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

  :: opširnije :: 


objavio: Igor Subotić  datum: 6. 5. 2018. 11:21

Gimnazijalci oduševili gorički ogranak Matice hrvatske

Glazbeno-književna večer na sinoćnjem 186. Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja bila je posvećena susretu velikogoričkih gimnazijalaca i Ogranka Matice hrvatske. Učenike je pozdravio Stjepan Rendulić, predsjednik velikogoričkog Ogranka, a oni su se predstavili glazbom, pjesmom, glumom i recitacijom te prekrasnim izgledom.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Vlašić  datum: 16. 5. 2017. 14:18

Dramska predstava "Čovjek svjetlosti"

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 4. 5. 2016. 13:15

Bilo kakva promjena bolja je ni od kakve

   Dramska grupa DG  na završnoj priredbi 17. svibnja 2010.  izvela je  ulomak iz Čehovljeve drame Tri sestre. Ulogu sestre Irine savršeno je prikazao naš glavni glumac Matija Di Giorgio,  nesretno zaljubljenu Mašu- Mirela Delić, a Olgu je odigrala- Monika Grgar. Isto tako zanimljive uloge imali su Ivor Horvatić- kao Andrej, Lucija Ercegovac- Nataša te briljantni Andrej Petranović u ulozi Feraponta.

Grupa je na svoj poseban način prikazala besmislenost životarenja obitelji Prozorov, njihovu želju za promjenom i čežnju za neispunjenim snovima.

Iako je prikazani ulomak bio zamišljen kao crna humoreska, pravi Čehov ipak je iskočio u završnoj misli kada se Di Giorgio ponovo preobrazio u muško i izgovorio : „ Kada bi prvi život, onaj što ga je čovjek već proživio, bio tek kao prvi stavak, a drugi učisto prepisan, tad bi se svaki od nas trudio…da sam sebe ne ponavlja…“

Pogledajte fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Vlašić  datum: 24. 5. 2010. 11:50
 


Dramska družina

U potrazi za samim sobom - božićna priredba

Skupili smo sve naše glumce, ali i one koji to žele biti; sve one dubokoumne umjetnike, plesače, kompjutorske "frikove" i sve one koji žele doprinijeti predstavi. Pod vodstvom naše prof. Goge, zovu nas dramska skupina. Svi zajedno, ravnopravni, kao obitelj, želimo približiti našim kolegama, profesorima i djelatnicima škole toplu priču, ispravne vrijednosti koje se često gube u današnje vrijeme te značenje prijatelja i obitelji; bogatstvo koje nekad zanemarujemo. Ne smetaju nam ni mnoge neprospavane noći ni sastanci u slobodno vrijeme jer se svi osjećamo kao dio nečega. I svi se osjećamo jednako privilegiranima zbog toga što radimo.
Ovo smo mi i pojedinačna razmišljanja...

Pročitajte više o tome....
Indi Novak
preskoči na navigaciju