preskoči na sadržaj
Dokumenti


Elementi i kriteriji ocjenjivanja

OPĆA I PRIRODOSLOVNO MATEMATIČKA GIMNAZIJA, Midheta Dora, prof.

Ines Matoković, prof:

vijesti

Državno natjecanje iz fizike

Učenik 4.d razreda , Lenard Pavić , sudjelovao je na Državnom natjecanju i smotri iz fizike održanom od 25. - 28. travnja 2016. u Brodarici pokraj Šibenika. Učenik je ostvario veliki uspjeh jer mu je za vrlo mali postotak rješenosti izmaknula treća nagrada pa je njegov rezultat četvrti po rangu. Uspjeh učenika zaslužuje velike čestitke koje mu upućujem u osobno ime i u ime Gimnazije s nadom da će mu izuzetan trud koji je uložio u pripremanju natjecanja i ljubav prema fizici pomoći u daljnjem školovanju i budućem profesionalnom razvoju. 

Mentor Ines Matoković.

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Matoković  datum: 9. 5. 2016. 19:07

Pomrčina Sunca iznad GVG-a

Pomrčina Sunca nastaje kada se Mjesec ispriječi između Sunca i Zemlje, pa djelomično ili potpuno zakloni Sunce. Mjesec je tada u fazi mlađaka, a Sunce se može nalaziti do 16,5° s jedne ili druge strane uzlaznog ili silaznoga Mjesečeva čvora. Luk od 33° pokraj čvora Sunce prolazi za 34 dana, a Mjesec tada može dva puta doći u fazu mlađaka (svakih 29.53 dana). U jednoj godini moraju biti barem dvije pomrčine Sunca, a najviše ih može biti pet, ako se prva dogodi početkom siječnja, a peta krajem prosinca. 

Pod "Opširnije" pogledajte fotografiju pomrčine koju je snimio Ivan Ivanković, 2.e.

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 23. 3. 2015. 09:52

Eratostenov eksperiment 2015.

Inspiring Science Education je Carnetov projekt u koji smo se uključili još 2014. godine, a u kojem se nastoji popularizirati znanost i prirodoslovne predmete korištenjem e-learning resursa.

19. ožujka točno u 11.55.42 izmjerili smo duljinu sjene štapa od 1 m, kako bismo poznatim Eratostenovim eksperimentom izračunali opseg zemaljske kugle.

Pogledajte fotografije!

  :: opširnije :: 


objavio: Kristina Lučić  datum: 12. 3. 2015. 15:59
 

preskoči na navigaciju