preskoči na sadržaj

Gimnazija Velika Gorica

Login

Uspomene
Okusi i mirisi mog zavičaja
Luka Kušec / datum: 4. 11. 2017. 11:41


[OPŠIRNIJE]Svečana akademija povodom 25 godina GVG-a
Kristina Lučić / datum: 4. 5. 2016. 14:49


[OPŠIRNIJE]Zbornik "Dvadeset pet godina Gimnazije Velika Gorica"
Kristina Lučić / datum: 3. 5. 2016. 13:36

 

winkPrelistajte naš zbornik povlačenjem donjeg desnog ruba !!!wink


[OPŠIRNIJE]25. obljetnica naše Škole
Kristina Lučić / datum: 26. 4. 2016. 16:01

Bilo je fenomenalno! Svi smo zadovoljno odahnuli čuvši te riječi, jer smo ovakvu veliku obljetnicu uspješno i dostojno proslavili. Na pozornici Pučkog otvorenog učilišta Velike Gorice izmjenjivali  su se brojni sadašnji i bivši učenici. Cijelu konferansu vodili su simpatični i duhoviti Ivana Mišerić i Dalibor Petko, također naši učenici.

Pogledajte fotografije


[OPŠIRNIJE]Koncert povodom Valentinova
Ivana Petravić Helena Podvorac / datum: 15. 2. 2016. 19:44

Naš tradicionalni koncert povodom Valentinova održao se 17. veljače u 19 i 30 ispred zbornice. Nastupili su učenici naše Gimnazije koji svoje slobodno vrijeme posvećuju glazbi te su pred svojim roditeljima, profesorima i kolegama iskazali svoja glazbena umijeća i uveli nas u umjetničko i ljubavlju ispunjeno raspoloženje. 

Pogledajte fotografije


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA 2015.
Igor Subotić Kristina Lučić / datum: 27. 12. 2015. 13:03

U srijedu jen(23.prosinca 2015.)  održana  tradicionalna  božićna priredba Gimnazije Velika Gorica. 

Pogledajte fotografije!


[OPŠIRNIJE]Najbolji od najboljih
Snježana Idžaković-Rožanković / datum: 22. 9. 2014. 15:10

I prošla školska godina 2013./2014. bila je izuzetno uspješna za mnogobrojne učenika naše Gimnazije. Možemo ih pohvaliti zbog njihove marljivosti i savjesnosti što je razultiralo odličnim uspjehom.


[OPŠIRNIJE]MISA MATURANATA 2014.
Igor Subotić / datum: 9. 5. 2014. 22:23

Kao što je već postalo velikogoričkom tradicijom, u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije na blagdan sv. Dujma, u srijedu 07. svibnja u 18.30, svečano je proslavljena «Misa Maturanata».

Uz ravnatelje pet velikogoričkih srednjih škola i pedesetak profesora, stotinu maturanata je molitvom zahvalilo za uspješan završetak svog srednjoškolskog obrazovanja i molilo za blagoslov za sve što ih čeka na fakultetu ili radnom mjestu po završetku škole.

Svečanu misu predslavio je don Damir Stojić, studenski kapelan za grad Zagreb, a koncelebrirali su domaći svećenici vlč. Norbert Ivan Koprivec, župnik Navještenja BDM i vlč. Josip Mudronja, župni vikar.

- See more at: http://www.navjestenje.hr/txt/1/217/zahvala_za_srednjeskolsko_obrazovanje#sthash.IP9qeyz7.dpuf

Kao što je već postalo velikogoričkom tradicijom, u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije na blagdan sv. Dujma, u srijedu 07. svibnja u 18.30, svečano je proslavljena «Misa Maturanata».

Uz ravnatelje pet velikogoričkih srednjih škola i pedesetak profesora, stotinu maturanata je molitvom zahvalilo za uspješan završetak svog srednjoškolskog obrazovanja i molilo za blagoslov za sve što ih čeka na fakultetu ili radnom mjestu po završetku škole.

Svečanu misu predslavio je don Damir Stojić, studenski kapelan za grad Zagreb, a koncelebrirali su domaći svećenici vlč. Norbert Ivan Koprivec, župnik Navještenja BDM i vlč. Josip Mudronja, župni vikar.

- See more at: http://www.navjestenje.hr/txt/1/217/zahvala_za_srednjeskolsko_obrazovanje#sthash.IP9qeyz7.dpuf

U župnoj je crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u srijedu 7. svibnja u 18.30 sati održana Misa maturanata.


[OPŠIRNIJE]NAJBOLJI KOD GRADONAČELNIKA
Igor Subotić / datum: 12. 6. 2013. 15:08

Najbolji učenici Gimnazije 11. su lipnja u gradskoj upravi imali prijem kod gradonačelnika Dražena Barišića. Bila je ovo prigoda da se učenike pohvali za njihov predan rad i poželi uspjeh u daljnjem školovanju.


[OPŠIRNIJE]Misa maturanata 2013.
Marko Vuković / datum: 20. 5. 2013. 13:12

Vjerni dobrom običaju lijepe i plodne suradnje naših velikogoričkih srednjih škola s našom župom Navještenja BDM, i ove je godine proslavljena misa maturanata. U posljednjem tjednu svoga srednjoškolskog obrazovanja, u ponedjeljak 13. svibnja u 18.30 sati, predvođeni svojim ravnateljima, profesorima i osobljem škola, oko dvjesto maturanata skupilo se u našoj crkvi kako bi Bogu i ljudima zahvalili za sve što su primili i kako bi molili blagoslov na sve što je pred njima. Svečanu Misu predslavio je vlč. Domagoj Matošević, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu i donedavni povjerenik za pastoral mladih naše Nadbiskupije.  Pogledajte fotografije!


[OPŠIRNIJE]Završna priredba 2013.
Kristina Lučić / datum: 15. 5. 2013. 08:33

Dragi naši učenici, roditelji i kolege nastavnici,

i ove godine smo se dostojno oprostili s još jednom godinom provedenom u Gimnaziji Velika Gorica. Videoisječke ovogodišnje završne priredbe možete pogledati ovdje, a fotografije su standardno u Foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]Humanitarni božićni sajam za SOS dječje selo Lekenik
Snježana Idžaković-Rožanković / datum: 25. 1. 2013. 14:48

Kada smo se odlučili za projekt „Humanitarni božićni sajam“, nismo mogli pretpostaviti s koliko će ljubavi i entuzijazma u njega krenuti naši učenici. Svojim su radom i idejama u najljepšem svjetlu započeli ovu našu, nadamo se, odsada tradicionalnu akciju.


[OPŠIRNIJE]GIMNAZIJA U "EUROPSKOM KOVČEGU ZA PROŠIRENJE"
Snježana Idžaković-Rožanković Igor Subotić / datum: 18. 12. 2012. 13:31

Gimnazija Velika Gorica sudjelovala je u međunarodnom projektu „Europski kovčeg za proširenje“ kojeg je pokrenula Europska komisija, a čija je realizacija povjerena Europskoj akademiji iz Berlina. Pogledajte fotografije.


[OPŠIRNIJE]GIMNAZIJA VELIKA GORICA POZDRAVILA HEROJE
Igor Subotić / datum: 18. 11. 2012. 15:44

Gimnazija Velika Gorica poželjela je dobrodošlicu i pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.
 


[OPŠIRNIJE]GIMNAZIJA VELIKA GORICA NA RTL TELEVIZIJI
Igor Subotić / datum: 6. 9. 2012. 20:38

Uz najvažnije događaje dana, 2. su rujna 2012. u središnjoj nformativnoj emisiji RTL televizije gledatelji imali prilike čuti i vidjeti novosti u Gimnaziji Velika Gorica. Bio je to prilog koji je neke razveselio, neke zabrinuo, šokirao, zabavio, ali i nečemu naučio.

Novinarka-reporterka Matea Damjanović, zajedno s kamermanom Petrom, posjetila je našu Gimnaziju i gledateljima prenijela kako se profesori i uprava Gimnazije uporabom iPada i aplikacije e-Dnevnik pripremaju za nadolazeću nastavnu i školsku godinu.

Cijeli prilog možete pogledati putem sljedeće poveznice:

http://www.rtl.hr/rtl-sada/rtl-danas/27370/

Zahvaljujemo se prethodno spomenutima i uredništvu informativnoga programa RTL televizije što su nas posjetili i predstavili u središnjoj informativnoj emisiji ''RTL danas''.


[OPŠIRNIJE]Razmjena učenika
Kristina Lučić / datum: 30. 3. 2012. 12:44

Ove školske godine nastavu u našoj školi pohađaju i dvije učenice-gošće iz SAD-a (Morgan Jarvis) i Canade (Nicole Udy) koje su k nama stigle preko Rotary kluba. Više o njima saznajte iz njihovih priča.

Morgan Jarvis
Nicole Udy

 

[OPŠIRNIJE]Odlazak u mirovinu legendarnog profesora naše škole
Ivan Petrić / datum: 27. 1. 2012. 14:53

Ove smo školske godine proslavili odlazak u zasluženu mirovinu profesora povijesti, Stjepana Cvetka.
Profesor kojega su generacije, zbog njegovog ogromnog znanja i upečatljivog načina približavanja povijesti mladima, zvali „Cvetko, care“, koji sigurno i sada čita memoare Stjepana Radića, sluša klasičnu glazbu i ne slaže se s virtualnim svijetom bez humanosti.


[OPŠIRNIJE]JAVNO PRIZNANJE GRADA VELIKE GORICE NAŠOJ GIMNAZIJI
Zlatko Knezović / datum: 15. 12. 2011. 22:08

Od 2006. godine grad Velika Gorica prigodom obilježavanja Dana Grada dodjeljuje javna priznanja. Javna priznanja su: Povelja grada Velike Gorice za životno djelo, Nagrada grada Velike Gorice i Počasno građanstvo grada Velike Gorice.

Nagrada grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju na području društvenih djelatnosti, a ove je godine dodijeljena našoj Gimnaziji! Fotogaleriju možete naći ovdje.


[OPŠIRNIJE]VUKOVARU IME SVETO - Tjedan sjećanja na žrtvu grada heroja
Zlatko Knezović / datum: 25. 11. 2011. 18:41

Proteklog je tjedna u Gimnaziji  Velika Gorica obilježeno sjećanje na žrtvu Vukovara. 14. studenoga održana je tribina “Vukovar - grad heroj kroz vremeplov života”. Istoimenu su tribinu organizirali ravnateljica mr. sc. Brankica Žugaj, prof., učenik Mario Dilberović (idejni voditelj projekta), ostali djelatnici i učenici Gimnazije te Esperantsko društvo “Svijet mira”.

Tribini je prethodila izložba „Vukovarski motivi“ vukovarskog umjetnika Miroslava Acića koju su prigodnim govorima otvorile učenica Petra Grebenac i ravnateljica Brankica Žugaj.

U srcu mi živi jedan grad

Prošao je patnje, strah i jad

Novi dani stižu kao neba dar

Blagoslovljen ti si Vukovar.

(”Vukovaru ime sveto”, Jasna Babić)


[OPŠIRNIJE]Svečana akademija - 20 godina Gimnazije Velika Gorica
Kristina Lučić / datum: 2. 5. 2011. 10:21

Dvadeset godina Gimnazije Velika Gorica svečano je obilježeno u petak 13. svibnja 2011. u Pučkom otvorenom učilištu. Pogledajte foto galeriju!

Impresivno je bilo vidjeti punu dvoranu uvaženih i dragih gostiju, prijatelja Gimnazije. Svojim dolaskom  svečanost su uveličali:  Državni tajnik, gosp. Želimir Janjić, dožupan, gosp. Rudolf Vujević, gradonačelnik Velike Gorice, gosp. Dražen Barišić, vlč. Stjepan Ružman, dekan Velikogoričko-odranskoga dekanata, vlč. Vlado Razum, župnik u velikogoričkoj župi BDM,  predstavnici Grada, Turističke zajednice, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, brojni profesori i učenici. Uz šarmantne voditelje, Ivanu Mišerić i Dalibora Petka, bivše učenike Škole, gosti su se prisjetili još nekih uspješnih i slavnih polaznika Gimnazije.


[OPŠIRNIJE]Dan otvorenih vrata
Kristina Lučić / datum: 8. 4. 2011. 14:34

I ove godine Gimnazija Velika Gorica organizira Dan otvorenih vrata, ali s posebnom rođendanskom tematikom. Pozvani su svi učenici 8. razreda 20. 4. 2011. od 10 do 16 h kako bi se upoznali s prostorom i načinom rada u Gimnaziji. Nakon svečanog dočeka organizirana je projekcija reklamnog filmića, te obilazak u društvu naših učenika.

Dobrodošli, očekujemo vas u što većem broju!!!


[OPŠIRNIJE]Prve goričke karaoke - Za dobra stara vremena
Kristina Lučić / datum: 23. 6. 2010. 10:54

Za ona dobra stara vremena – pjesma je kojom su prve goričke karaoke za velikogoričke učenike otvorili gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik Stjepan Kos. U pjevanju su im pomogli dečki iz sastava Zakon šutnje, Snježana Špehar i svi učenici koji su i sami nestrpljivo čekali svoj red nastupa.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju