preskoči na sadržaj
Vijesti

SREBRO ZLATNOGA SJAJA

Intervju S KRISTIJANOM OBRAZOVIĆEM, učenikom 1.a razreda GVG-a i dobitnikom srebrne medalje na 43. Europskom prvenstvu u karateu na Cipru


5. Veljače  2016. g. Kristijan Obrazović, učenik 1.a razreda velikogoričke opće Gimnazije, u sklopu užeg spiska Hrvatske reprezentacije, nastupio je na 43. Europskom prvenstvu u karateu na Cipru, u kategoriji kadeta do 63 kilograma. Do finala je stigao pobijedivši reprezentativce Slovačke,Turske, Njemačke i Ukrajine. Već u prvoj borbi Kristijan je zadobio težu ozljedu nosa. Unatoč preporukama liječnika da se borba prekine, Kristijan je inzistirao nastavak.


- Nisam želio da ovo tako brzo završi. Nisam uzalud prevalio tolike kilometre, a bio sam i ljut,  jer je moj protivnik napravio nedopušten udarac. - rekao nam je Kristijan danas u razredu.
Želja za pobjedom bila je jača od boli te je Kristijan nakon kratke stanke svladao Slovaka s velikih 6:2. U osmini finala borio se protiv turskog izabranika. U najnapetijoj borbi na turniru Kristijan je slavio s 10:9. U četvrtini finala pobijedio je vrlo nezgodnog Nijemca  3:2. U polufinalu je imao najlakši zadatak. Ukrajinskog reprezentativca svladao je bez većih poteškoća, rezultatom 5:0. U finalu je poveo, ali Francuz je, uz manju pomoć sudaca, preokrenuo rezultat na 5:1. Kristijan je tako osvojio srebro!


- Što si pomislio vidjevši prvog protivnika?
- Sjetio sam se naših prijašnjih susreta u kojima me svaki put pobijedio. Iskusniji je od mene, ali na kraju to nije bilo presudno jer sam ipak pobijedio.
- Zadobio si ozljedu nosa. Što se točno dogodilo?
- 30 sekundi prije kraja prve borbe sudac me je poslao liječniku. On je zaustavio krvarenje i rekao mi je da je nos slomljen. Preporučao je da odustanem, ali sam uspio nagovoriti sudca da mogu nastaviti.
- Jesi li se uplašio sjajnog turskog reprezentativca?
- Nisam ga znao osobno, ali sama činjenica da je iz Turske bila je dovoljna da stvori respekt prema njemu, jer njih je jako puno u timu, a on je najbolji.
- Jesi li se ponadao vrhu nakon te nevjerojatne pobjede?
- Ta pobjeda iznenadila je mene, a vjerujem i moga trenera. To mi je dalo dodatnu motivaciju da se ne predam i nadam finalu.
- Slijedio je Nijemac. Možeš li nam opisati tu borbu?
- Imao je specifičan stil borbe na koji nisam naviknut i bilo mi je teško prilagoditi se u tako kratkom vremenu. Moram priznati da su sudci tada bili na mojoj strani, a ja sam uspio pronaći način…
- Ukrajinac ti je bio lagani protivnik. Zašto ti je pasao njegov stil borbe?
- Da,nije bilo teško u polufinalu. Bio sam brži od njega i pobijedio 5:0.
- Što ti je prolazilo kroz glavu za vrijeme petosatne pauze?
- Tijelo mi se ohladilo i počeo sam osjećati sve zadane udarce. Mučila me glavobolja i bol u nosu.
- Nakon pauze slijedilo je finale. Što ti je trener rekao prije početka?
- Motivirao me kao i uvijek. Pjevušio sam kako bih zaboravio na tremu.
- Osim po srebru, ovo putovanje pamtit ću po dobrom druženju, samoj lokaciji i prvom putovanju zrakoplovom.


Kristijan nema razloga za poraz u finalu, jer ovo je tek početak uspješne karijere. Želimo mu  svu sreću u budućnosti.
                                                                Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
preskoči na navigaciju